Η Μυθολογία είναι ο προθάλαμος της Ιστορίας
Τό εὐφημεῖν ἀεί εἰς ἀγαθόν ἄγει.


«Τι εστί Θεός; Άνθρωπος αθάνατος. Τι δε Άνθρωπος; Θεός θνητός.».
Ηράκλειτος

Σελίδες

Ο Ελληνικός Πολιτισμός δημιουργεί αποικίες σε όλο τον κόσμο

1. Αποικισμός της Μεσογείου: 2000 αποικίες, εμπόρια και λιμανόσκαλες!!!

2. Αποικισμός της Ασίας: Ο Μέγας Αλέξανδρος, όπου πήγαινε συναντούσε ΄Ελληνες. Οι Καλάς είναι ένα από αυτά τα Ελληνικά φύλα, που διασταυρώθηκε με στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου. Ας μη λησμονούμε και τα όσα μνημονεύει ο Αρριανός στην Ινδική του (Κεφάλ. 1,4): «Νυσαίοι (δηλαδή οι κάτοικοι της ινδικής πόλεως Νύσης, οι οποίοι υποδέχθηκαν τον Μέγαν Αλέξανδρο) ουκ ινδικόν γένος εστίν, αλλά των άμα Διονύσω ελθόντων Ελλήνων εις την γην των Ινδών». Γνωρίζουμε, ότι η εκστρατεία του Διονύσου στις Ινδίες πραγματοποιήθηκε την 4η χιλιετία π.Χ.

3. Αποικισμός της Αμερικής: Τι να πρωτομνημονεύσει κανείς; Τα Αργοναυτικά του Απολλώνίου του Ρόδιου (βιβλίον 3, στιχ.1194 κ.ε.), όπου παρουσιάζεται η Αργώ στον Νότιο Ατλαντικό, την ώρα που έδυε η Ελίκη (Μεγάλη) ΄Αρκτος (΄Εκλιθεν ευφεγγέες αστέρες Ελίκης ΄Αρκτου), τον Περί βασιλείας τέταρτον λόγον του Δίωνος του Χρυσοστόμου (159R), όπου ο Διογένης απευθυνόμενος στον Μ. Αλέξανδρο του λέει, ότι δεν θα έχει τίποτε περισσότερο από κανέναν, ούτε και εάν καταλάβει ήπειρο μεγαλύτερη της Ασίας, αφού περάσει τον Ωκεανό (ουδ’ αν ετέραν προσλάβης ήπειρον μείζω της Ασίας, τον Ωκεανόν διανηξάμενος), τον «Οίνοπα Πόντον» της Εριέττας Μερτζ κατά μετάφραση Νικολάου Ζαϊρη, όπου παρουσιάζονται ταξίδια του Οδυσσέως στην Αμερικανική ήπειρο ή τέλος την «Ελληνική Καταγωγή των Αραουκάνων της Χιλής», του Αραουκάνου σοφού Lonko Kilapan (κατά μετάφραση Γεωργίου Λαθύρη).

4. Αποικισμός του Ειρηνικού Ωκεανού: Βλέπε το μνημειώδες βιβλίο του Νορβηγογερμανού επιστήμονος Νors Josephson, The Greek Linguistic elementw in the Polynesian languages, το οποίο έξέδωσε το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης το 1987 και όπου αποδεικνύεται, ότι οι ρίζες 868 λέξεων των κατοίκων της Πολυνησίας είναι αρχαίας ελληνικής προελεύσεως.

Εναντίον όλου αυτού του πλούτου των αποδεικτικών στοιχείων της γηγενείας και της αυτοχθονίας των Ελλήνων, κάποιο ξένοι συμπλεγματικοί δημιούργησαν και κάποιοι εντόπιοι οπαδοί τους στήριξαν συνειδητά ή ασυνείδητα τον μύθο των «Ινδοευρωπαίων» και την δήθεν έλευσή τους στην Ελλάδα την 2η χιλιετία π.χ.!!! Εάν αυτό αληθεύει, τότε ποιοι κατοικούσαν προηγουμένως στην Ελλάδα; Ασφαλώς οι Προέλληνες (!!!), μας λέγουν. Ασχέτως εάν ο όρος «Προέλληνες», ουδαμού της αρχαίας ελληνικής γραμματείας μαρτυρείται.
Ο μόνος παρεμφερής όρος, ο οποίος μαρτυρείται πολλάκις είναι ο όρος «Προσέληνοι» και «Προσεληναίοι», δηλαδή «Προ της Σελήνης», με ό,τι σημαίνει αυτό. (Τον όρο «Προσέληνος» και «Προσέληνοι» χρησιμοποιούν οι εξής συγγραφείς στο αντίστοιχο έργο τους:

1. Αριστοτέλης, απόσπασμα 591, 5,

2. Νόννος, Διονυσιακά, 41,90

3. Στέφανος ο Βυζάντιος, Εθνικά, 536,15

4. Ευστάθιος, Παρεκβολαί εις Ομήρου Ιλιάδα, 1, 464, 27,

5. Σχόλια εις Αισχύλου Προμηθέα, στίχος 438α, 438d και 450

6. Σχόλια εις Απολλωνίου Ροδίου Αργοναυτικά, 275, 20

7. Σχόλια εις Αριστοφάνους Νεφέλας, στόχος 398c

8. Σούδας Λεξικόν στην λέξη Προσελήνοι

Την λέξη «Προσεληνίς» και «Προσεληνίδες» μνημονεύουν οι εξής.

1. Ηρωδιανός ο Γραμματικός, Περί καθολικής προσωδίας 3,1

2. Στέφανος ο Βυζάντιος, Εθνικά, 536, 16

3. Ησυχίου Λεξικόν στην λέξη Προσελήνιδες

Τέλος την λέξη «Προσεληναίος», μνημονεύουν τα Λυρικά Αδέσποτα, απόσπασμα 67β.

Σε αντιδιαστολή προς όλες αυτές τις δειγματοληπτικές παραπομπές, ας μας προσκομίσουν έστω και μίαν παραπομπή, που να αναφέρεται σε «Προέλληνες».

Θα τελειώσω λοιπόν το κεφάλαιο αυτό της Εισαγωγής με την παράθεση ενός σημαντικού χωριού από το 8ον Βιβλίον, Κεφάλαιον 14, παράγραφος 66 της Ευαγγελικής Προπαρασκευής του Ευσεβίου: Ελλάς γαρ μόνη αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιθον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποκτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη (Η Ελλάς με το να δημιουργεί τον λογισμό, ο οποίος γίνεται οικείος δια της επιστήμης, είναι αληθώς η μόνη, που γεννά τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ουράνια φύτρα και εξακριβωμένος θεϊκός βλαστός).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ
ΛΥΚΙΑΡΧΗΣ 1ου Λυκείου Κερατσινίου

Από την Εισαγωγή της υπό την επίβλεψή του Μελέτης "ΠΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ"
της Συγγραφικής Ομάδας Μαθητών του 1ου Λυκείου Κερατσινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου