Η Μυθολογία είναι ο προθάλαμος της Ιστορίας
Τό εὐφημεῖν ἀεί εἰς ἀγαθόν ἄγει.


«Τι εστί Θεός; Άνθρωπος αθάνατος. Τι δε Άνθρωπος; Θεός θνητός.».
Ηράκλειτος

Σελίδες

Ελληνικός Γάμος

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!! -Ο ΘΥΜΟΣ ΑΔΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ...!!! -Η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΑΕΝΑΩΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΑΣΒΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ...!!! 
«Κλύτε Θεοί Πατρώοι,
Εθνικοί των Ελλήνων Θεοί,
Υμέας κικλήσκομεν
αγαθαίς γνώμαις ημίν προσελθείν
κλύτε Μάκαρες και μόλοιτε ημίν
από Πυρός, από Χθονός
αφ' Ύδατος, από Αέρος 
και από Ολύμπου.»
Έτσι ξεκίνησε η τελετή...
Ένα δρώμενο που διακαώς θέλησαν ο γαμπρός και η νύφη...!
Το τελετουργικό βασίστηκε σε αυτό του ΥΣΕΕ
Δράστες του τυπικού ο Πολυχρόνης Γιαννικόπουλος και η yperalfeia (Αταλάντη Πισατίδη)...!!!


Ένας γάμος που συζητήθηκε από την κοινωνία της Καλαμάτας και έδωσε αφορμή στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
να πάρει συνέντευξη από τον γαμπρό...!!!

Αρχαιοελληνικός γάμος στη Σάνταβα (φωτογραφίες)

Αρχαιοελληνικός γάμος στη Σάνταβα (φωτογραφίες)
Συνέντευξη
στη Γιούλα Σαρδέλη

Θέλησαν να ενώσουν τις ζωές τους με το δικό τους τρόπο, όπως είχαν φανταστεί ...; Ρομαντικά, με λίγους φίλους, ξυπόλυτοι, δίπλα στη θάλασσα. Ο Αλέξανδρος Μπουφέας και η Νατάσα Ραμούνδου - Μπουφέα έδωσαν όρκους αγάπης με βάση τα έθιμα που τηρούνταν στην αρχαία Ελλάδα, πριν από λίγες μέρες στην παραλία της Σάνταβας, ενώ ακολούθησε και η συμβατική τελετή στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη. Τα στέφανά τους ήταν από ελιά και δάφνη, ενώ οι όρκοι που διάβασαν, ήταν αυτοί που έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες στην τελετή του γάμου. 

- Πώς αποφασίσατε να ενώσετε τις ζωές σας με αυτόν τον τόσο διαφορετικό τρόπο;
"Σκεφτόμασταν από καιρό ότι θέλουμε να παντρευτούμε, όμως η ιδέα ενός κλασικού γάμου μας απωθούσε. Ετσι λοιπόν μετά από αρκετή σκέψη και συζήτηση καταλήξαμε στο να κάνουμε ένα γάμο που να ευχαριστήσει εμάς, τους φίλους μας και τους ανθρώπους που μας αγαπούν".
- Σκεφτήκατε από μόνοι σας όλο το σκηνικό ή είχατε πάρει ιδέες από κάποιο συγκεκριμένο δρώμενο;
"Ουσιαστικά η ιδέα ήταν δική μας. Ωστόσο την εμπλούτισαν με τις γνώσεις και τη συμμετοχή τους δύο πολύ καλοί μας φίλοι οι οποίοι ασχολήθηκαν με το κομμάτι της τελετής".
- Θα ακολουθήσει γάμος στο δημαρχείο ή στην εκκλησία;
"Ακολούθησε πολιτικός γάμος -για το τυπικό της υπόθεσης- στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη. Η σημαντικότερη στιγμή είναι η στιγμή που ενώνεις τη ζωή σου με τον άνθρωπο που επέλεξες, με τον τρόπο που επέλεξες, μπροστά στα αγαπημένα σου πρόσωπα και όχι όταν πας να το δηλώσεις σε μια δημόσια υπηρεσία".
- Ποια ήταν τα συναισθήματά σας εκείνη την ώρα; Η τελετή αυτή ήταν λιγότερο αγχωτική για τους μελλόνυμφους;
"Δεν υπήρχε άγχος, παρά μόνο θετική ενέργεια. Αυτό διότι οι ετοιμασίες ήταν απλούστερες και λιγότερο χρονοβόρες. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η βοήθεια και η στήριξη της οικογένειας. Την ώρα της τελετής νιώσαμε δέος γνωρίζοντας ότι οι όρκοι που ανταλλάξαμε ακούστηκαν χιλιάδες χρόνια πριν και απευθύνονταν από τον έναν στον άλλο και όχι σε κάτι άλλο ...;".
- Θα προτείνατε αυτό το μεγάλο πάρτι στην παραλία και σε άλλα ζευγάρια; Μέσα στην εποχή που ζούμε, είναι πιο ακριβό ή πιο οικονομικό να διοργανωθεί;
"Σαφώς! Οι νέοι στην πλειοψηφία τους αποστρέφονται την ιδέα ενός τυπικού γάμου (εκκλησία-δημαρχείο, κέντρο και διάφοροι άγνωστοι καλεσμένοι). Ο γάμος γίνεται για το ζευγάρι και αυτό πρέπει να αποφασίσει τον τρόπο. Εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα πάρτι γάμου στην παραλία. Σε ό,τι αφορά το κόστος, αυτό εξαρτάται από τις απαιτήσεις του ζευγαριού, το οποίο μπορεί να φτάσει και το επίπεδο ενός "κλασικού" γάμου". 
Κουμπάρες στο γάμο ήταν η Βίκυ Σπανούδη και η Γεωργία Μπαξιβανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου