Η Μυθολογία είναι ο προθάλαμος της Ιστορίας
Τό εὐφημεῖν ἀεί εἰς ἀγαθόν ἄγει.


«Τι εστί Θεός; Άνθρωπος αθάνατος. Τι δε Άνθρωπος; Θεός θνητός.».
Ηράκλειτος

Σελίδες

Κηρύττουμε έκπτωτο τον Ιωάννη Χρυσόστομο από το τιμητικό βάθρο του «προστάτη των ελληνικών γραμμάτων», και στην θέση του μετά πολλών τιμών και επαίνων, τοποθετούμε την ηρωίδα τεχνών και γραμμάτων ΥΠΑΤΙΑ

Με καθυστέρηση αιώνων σήμερα στις 30 Ιανουαρίου 2009:

Εμείς οι απλοί εραστές της ιστορίας κηρύττουμε έκπτωτο τον Ιωάννη Χρυσόστομο από το τιμητικό βάθρο του «προστάτη των ελληνικών γραμμάτων», και στην θέση του μετά πολλών τιμών και επαίνων, τοποθετούμε την ηρωίδα τεχνών και γραμμάτων ΥΠΑΤΙΑ ζητώντας από την ελληνική πολιτεία να πράξει τα δέοντα. Καλούμε δε όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας και την εκπαιδευτική κοινότητα να μας ακολουθήσουν.


Ιωάννης Χρυσόστομος: ο "εμπρηστής" της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης! «Ιστορίαν θα σας διηγηθώ παλαιάν. 

Ο Έλληνας Πτολεμαίος (Β΄) ο Φιλάδελφος (283 - 245 π.Χ.) πανταχόθεν βιβλία εμάζευε. Έμαθε ότι και παρά Ιουδαίων υπάρχουν βιβλία που περί θεού ομιλούν (αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη που φυλασσόταν εκεί επί αιώνες), ... αυτά μετέφρασε και τα εφύλαξε εις το ιερόν του Σεράπιδος, και μέχρι τώρα (επί έξι αιώνες!) εκεί τα (άγια ) βιβλία των προφητών βρίσκονται. Τι όμως, άγιος είναι ο ναός (βιβλιοθήκη) του Σεράπιδος δια τα (ιερά μας) βιβλία; (αναφέρεται ξανά στην Παλαιά Διαθήκη) Μη γένοιτο! 

Αλλ εκείνα μεν (τα ιερά ιουδαϊκά βιβλία) έχουν την δική τους αγιότητα, στον τόπο όμως (στο Σεράπειο δηλαδή) δεν την μεταδίδουν... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ αυτών (των Ελλήνων) στέκει εκει βωμός απάτης αόρατος, εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί!» Ιωάννης Χρυσόστομος : ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ 48.851.38 έως 852.35 

Αυτό ήταν και το τελικό σάλπισμα επίθεσης κατά της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης. Με ηθικό αυτουργό της καταστροφής τον Ι. Χρυσόστομο και την εμπρηστική αυτή δήλωση του, η αλεξανδρινή βιβλιοθήκη κατεστράφη έως εδάφους λίγο αργότερα απ από τον πλέον αλητήριο επίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο το 391 μ. Χ. Ναι, σάλπισμα καταστροφής του κορυφαίου ιδρύματος των τεχνών, βιβλίων και γραμμάτων, της πανανθρώπινης ιστορίαςαπ τον υποτιθέμενο προστάτη των γραμμάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου