Η Μυθολογία είναι ο προθάλαμος της Ιστορίας
Τό εὐφημεῖν ἀεί εἰς ἀγαθόν ἄγει.


«Τι εστί Θεός; Άνθρωπος αθάνατος. Τι δε Άνθρωπος; Θεός θνητός.».
Ηράκλειτος

Σελίδες

«Ναΐτες Ιππότες» και ο Ιωάννης Καποδίστριας

Φωτογραφία από την ετήσια συνάντηση των Ναϊτών Ιποτών της Ιταλίας, στο Τρεβίζο στις 28 Μαΐου 2011. Στο κέντρο μπροστά από την ελληνική σημαία διακρίνεται η κυρία Ρούλα Ρογκάν. Αριστερά ο Αντερς Μπρέιβικ με στολή του Τάγματος Ιπποτών του Ναού
Η πραγματική εξουσία βρίσκεται στην κορυφή «Ναΐτες Ιππότες»

Αυτή αποφασίζει ποιος θα ανέβει τα επίπεδα γνώσης και πόσα θα του πουν. Δεν υπήρχε καμία έννοια ελεύθερης σκέψης και δράσης στα κατώτερα μέλη. Οι Ναΐτες έπαιξαν έναν πολύ μεγάλο ρόλο στη δημιουργία της δομής του ελέγχου, -οικονομικού και πολιτικού-όπως ισχύει σήμερα.

Οι Ναΐτες Ιππότες συνεργάζονταν με τους Ναΐτες Οσπιταλιέρ του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ, που όταν εκδιώχθηκαν κατέφυγαν στη Ρόδο και έγιναν γνωστοί ως Ιππότες της Ρόδου και μετά την εκδίωξή τους από το νησί κατέφυγαν στη Μάλτα.

Για το λόγο αυτό η Μάλτα σήμερα είναι ξεχωριστό κράτος. Κανείς δεν αναρωτήθηκε πως ένα τόσο μικρό νησί αποτελεί κράτος. Η Μάλτα ήταν το πρώτο Αγγλικό λιμάνι στη Μεσόγειο, που βομβαρδίστηκε σφοδρότατα από την αεροπορία του Άξονος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι ένα πραγματικό φρούριο με πανίσχυρη οχύρωση, μεγάλες αποβάθρες, δεξαμενές και τεράστιες ΣΤΟΕΣ λαξευμένες στους βράχους του νησιού.
Οι Ναΐτες είχαν εγκαθιδρύσει τον ΙΒ’ και ΙΓ’ αιώνα τη δομή του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος που ελέγχει τον κόσμο σήμερα, το σύστημα του δανεισμού χρημάτων που στην πραγματικότητα δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ και της χρέωσης τόκων πάνω σε αυτά.
Το σύστημα αυτό το προστατεύουν αν είναι ανάγκη ακόμα και με δολοφονίες. Η Ιστορία μας παρέχει μερικά ενδιαφέροντα παραδείγματα της τακτικής της εξόντωσης των Ναϊτών Ιπποτών με πολύ ενδιαφέρουσες «συμπτώσεις»…

Ο Ιωάννης Καποδίστριας εκλέχτηκε κυβερνήτης της Ελλάδος από την Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας στις 2 Απριλίου του 1827. την εποχή εκείνη βρισκόταν στο Παρίσι. Αμέσως μετά την αναγγελία της εκλογής του αναχώρησε για την Πετρούπολη, για να πάρει την άδεια από τον Τσάρο Νικόλαο Α’ και να παραιτηθεί από τη θέση υπουργού της Ρωσίας που κατείχε.

Μετά την Πετρούπολη επισκέφθηκε το Βερολίνο, το Παρίσι και το Λονδίνο. Η συμβατική ιστορία μας λέει πως από τις πρωτεύουσες αυτές πέρασε για να ζητήσει υποστήριξη από τις μεγάλες δυνάμεις υπέρ της Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι πως οι πόλεις αυτές αποτελούσαν πρωτεύουσες των τεσσάρων μεγάλων δυνάμεων της εποχής: της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας.
Η Αγγλική κυβέρνηση του παρείχε ένα πολεμικό πλοίο για να τον μεταφέρει από την Αγκόνα στα Ελληνικά ύδατα. Από την Αγκόνα το Αγγλικό πολεμικό πλοίο που μεταφέρει τον Καποδίστρια δεν τον οδηγεί κατευθείαν στο Ναύπλιο, αλλά σταματά, τάχα για να συναντηθεί με τον Άγγλο Ναύαρχο Κόρδινγκτον (αν είναι δυνατόν) στη ΜΑΛΤΑ…..
Είναι ξεκάθαρο πως αφού ο Καποδίστριας πήρε την έγκριση των υφιστάμενων δυνάμεων, πέρασε από τη Μάλτα για να λάβει τη Μεγάλη Έγκριση από τους Ναΐτες Ιππότες, γι’ αυτό και στο εθνόσημο του εμφανίζεται ο Σταυρός των Ναϊτών.

Ενώ στην εξωτερική πολιτική ο Καποδίστριας ήταν ικανότατος και είχε πολλές επιτυχίες, στο οικονομικό πεδίο συνάντησε δυσχέρειες ανυπέρβλητες.

Έκανε το παν να συνδέσει την Ελλάδα καταχρεώνοντάς την στην Τράπεζα της Αγγλίας, δηλαδή την Τράπεζα των Ναϊτών.

Κάποια στιγμή προσπάθησε να αποσυνδέσει την Ελλάδα από τον ασφυκτικό αυτόν εναγκαλισμό (προσπαθώντας να εκδόση η Ελλάδα δικό της νόμισμα), και τότε συνωμότησαν και τον δολοφόνησαν στις 9 Οκτωβρίου του 1931, ο Κων/νος Μαυρομιχάλης και ο ανεψιός του Γεώργιος.

Το ίδιο συνέβη και με τον Αβαάμ Λίνκολν. Το ίδιο συνέβη και με τον Τζων Φιτζέραλντ Κέννετι.

Το ίδιο συνέβη και με την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Καποδίστρια, όπου ο δολοφόνος του Κων/νος Μαυρομιχάλης τραυματίστηκε από το πλήθος, αποτελειώθηκε δε από σφαίρα που ρίχτηκε από γειτονικό παράθυρο, από τον Στρατηγό Φωτομάρα, ενώ ο άλλος δολοφόνος του Γεώργιος Μαυρομιχάλης, παρ’ όλο του ότι ζήτησε άσυλο στη Γαλλική Πρεσβεία, αυτή τον παρέδωσε στην Ελληνική δικαιοσύνη που τον κατεδίκασε σε θάνατο και τουφεκίστηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα του.

Το ίδιο συνέβη και με τον Γεώργιο Α’ Βασιλιά των Ελλήνων (1845-1913). Ο Γεώργιος πέρασε κι αυτός από τις ίδιες ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ που πέρασε και ο Καποδίστριας για να εγκριθεί η επιλογή του. Στην Ελλάδα πίεση ασκούσε η «Εθνική Εταιρία» η μεγαλύτερη μετά την Φιλική Εταιρία από τις ιδρυθείσες στην Ελλάδα από τους Ναΐτες μυστικές εταιρίες.   
Ο Γεώργιος αντέδρασε στην επιβολή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ για παροχή δανείου, τελικά όμως υπέκυψε. Έκανε το παν για να κερδίσει η Ελλάς τους Βαλκανικούς Πολέμους, δεν ΥΠΑΚΟΥΣΕ όμως στην άρνηση των Ναϊτών να καταλάβει την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Εισήλθε νικητής στην Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από κάποιον άνδρα με το όνομα Σχοινάς στις 5 Μαρτίου 1913. με τη σειρά του (όπως και με του δολοφόνους του Αβαάμ Λίνκολν και του Τζων Φιτζέραλντ Κέννετι), ο σχοινάς δολοφονήθηκε από έναν στρατιωτικό.

Αυτή είναι η Ναΐτικη τακτική της δολοφονίας του δολοφόνου, για να αποκρυφεί η ΠΗΓΗ της εντολής για τη δολοφονία.

Πολλές φορές δολοφονείται και ο δολοφόνος του δολοφόνου. 

Ο Ναϊτικός σταυρός εμφανίζεται σταθερά σε έγγραφα, εθνόσημα, οικόσημα και νομίσματα του Νεοελληνικού κράτους. Στο ανωτέρω τραπεζογραμμάτιο ο Ναϊτικός σταυρός βρίσκεται στο σημείο 
που έχουμε σημειώση. 


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ



Ρούλα Ρογκάν> Οι Ναίτες Ιππότες κι εγώ. Πως με μύησαν στα μυστικά του Τάγματος!


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ του 2011 δίνουν το παρών περίπου 340 Ιππότες του Ναού- χωρισμένοι σε δύο οργανώσεις- με μανδύες, σπαθιά και μεσαιωνικούς σταυρούς, έτοιμοι να υπερασπιστούν τα ιδανικά της ιπποσύνης και των φρουρών του Ναού του Σολομώντα! Κατευθύνονται από «μεγάλους ηγεμόνες», «καγκελαρίους» και «θησαυροφύλακες», ενώ έχουν σε πολλές ελληνικές πόλεις αυτόνομες διοικήσεις- κάτι σαν τον «Καλλικράτη» των... ιπποτών, δηλαδή. Διοργανώνουν σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας διάφορα τελετουργικά ανακήρυξης νέων ιπποτών και απόδοσης τιμών βγαλμένα μέσα από τον Μεσαίωνα.

Η δήλωση του 32χρονου νορβηγού δράστη του μακελειού στο Οσλο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ότι ήταν μέλος του Τάγματος των Ιπποτών του Ναού και ότι είχε συμμετάσχει τον Απρίλιο του 2002 σε μια συνάντηση στο Λονδίνο με εκπροσώπους- ανάμεσά τους και ένας Ελληνας- της πολυεθνικής οργάνωσης ανέδειξε την παρουσία στη χώρα μας των δεκάδων σύγχρονων... ιπποτών που εξακολουθούν να μάχονται για τα ιδιότυπα «ιδανικά» τους. Αρνούνται όμως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον 32χρονο Νορβηγό που σκότωσε στις 22 Ιουλίου 76 ανθρώπους...

Το αρχαίο ιπποτικό τάγμα ιδρύθηκε το 1118 στην Ιερουσαλήμ αμέσως μετά την Πρώτη Σταυροφορία. Επειδή οι πρώτοι ιππότες εγκαταστάθηκαν γύρω από τον Ναό του Σολομώντα ονομάστηκαν Ιππότες του Ναού ή Ναΐτες και το τάγμα τους Τάγμα του Ναού. Το γεγονός όμως ότι γρήγορα οι Ναΐτες απέκτησαν οικονομική δύναμη και ουσιαστικά δημιούργησαν ένα δικό τους τραπεζικό σύστημα οδήγησε στην απόφαση της διάλυσής τους το 1207 από τον γάλλο βασιλιά Φίλιππο τον Ωραίο. Το νέο Τάγμα των Ιπποτών φέρεται να δημιουργήθηκε το 1804 από έναν γάλλο παθολόγο και είχε την υποστήριξη του Ναπολέοντα. Ακολουθούν διάφορες διεργασίες στο εσωτερικό του Τάγματος λόγω και των αλλεπάλληλων πολέμων.

Ενας από τους σύγχρονους ιππότες είχε θεωρηθεί ο Βέλγος Κλέμαν Βάντερμπεργκ, ο οποίος εμφανίζεται ότι είχε στην κατοχή του αρχεία του Τάγματος των Ιπποτών του Μεσαίωνα και πως το 1942 τα παρέδωσε στον πορτογάλο φίλο του Ντον Αντόνιο Περέιρα Σόουσα Φούντες. Αυτός με τη σειρά του, το 1960, τα παρέδωσε στον γιο του... Ντον Φερνάρντο, ο οποίος με βάση την ιδιόμορφη διαδοχή απέκτησε το χρίσμα και τον παγκόσμιο τίτλο του Μεγάλου Διδασκάλου του Τάγματος, το οποίο έχει πιστούς σε 48 χώρες και περισσότερα από 7.000 μέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Τάγμα των Ιπποτών υπάρχει ακόμη στο Περού, στο Μεξικό αλλά και στο... Κονγκό, ενώ μεγάλη ανταπόκριση συναντά σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Το 1995 σημειώθηκε μία από τις πιο σημαντικές διασπάσεις στον κύκλο των σύγχρονων ιπποτών, όταν και δημιουργήθηκε μια νέα παγκόσμια οργάνωση με... πρωταγωνιστή τον αμερικανό «Μέγα Μάγιστρο» Τζέιμς Κάρεϊ και «Μέγα Διοικητή» τον συμπατριώτη του Πάτρικ Ρέα.

Το νέο αυτό «σχισματικό» Τάγμα των Ιπποτών έχει επίσης αναπτυχθεί σε 48 χώρες με 7.500 μέλη. Στην Ελλάδα το εγχώριο Τάγμα αριθμεί 107 μέλη και παραμένει πιστό στον Μεγάλο Διδάσκαλο από την Πορτογαλία. Ιδρύτριά του είναι η κυρία Ρούλα Ρογκάν, η οποία επί σειρά ετών είχε εργαστεί στην ΕΡΤ ως διερμηνέας.
Οπως ανέφερε στο «Βήμα», «έχω σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Παρίσι με ιδιαίτερες σπουδές στον Μεσαίωνα.Οταν βρέθηκα το 1999 στην Ιταλία,συναντήθηκα με ιππότες της χώρας αυτής που άρχισαν να με μυούν στα μυστικά του Τάγματος.Τότε όμως ήμουν μια απλή “ντάμα”!
Οταν ήλθα στην Ελλάδα,αναζητούσα ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς άτομα για να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα τη δική μας οργάνωση Ναϊτών Ιπποτών, κάτι το οποίο συνέβη το 2001.Μέλη μας είναι μηχανικοί,αρχιτέκτονες,γιατροί και άλλα ευυπόληπτα άτομα». Στον δικτυακό τόπο του ελληνικού Τάγματος των Ιπποτών μνημονεύεται ότι «η πειθαρχία είναι το έμβλημά μας και εμπνεόμαστε από το ψυχικό σθένος των μελών μας, από τα οποία απαιτούμε σεβασμό, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια».
Η κυρία Ρογκάν έχει πλέον τον βαρύγδουπο τίτλο της Μεγαλόσταυρης Μεγάλης Ηγεμόνος και, όπως αναφέρει, «τα μέλη μας συγκεντρώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ξενοδοχείο της οδού Καλλιρρόης. Φορούν μια ειδική μπέρτα με τον σταυρό των ιπποτών, την οποία προμηθευόμαστε από κατάστημα ελληνικού νησιού. Ακολουθούμε ένα ειδικό τελετουργικό με ιπποτικούς χαιρετισμούς αλλά και τη διαδικασία εισδοχής νέων ιπποτών που περνούν ένα εξάμηνο δοκιμής για να ενταχθούν στο Τάγμα.Σε αυτές τις συναντήσεις όλοι πρέπει να κινούνται αλλά και να κάθονται με μια ευπρέπεια.Δεν μπορούμε,φέρ΄ ειπείν,να αφήσουμε έναν ιππότη να κάθεται στην καρέκλα του σταυροπόδι...». Αλίμονο...

Στο συγκεκριμένο τάγμα λειτουργούν διάφορες επιτροπές που ασχολούνται με το αναφερόμενο ως φιλανθρωπικό έργο των ιπποτών βοηθώντας παιδιά με νοητικά προβλήματα, διοργανώνοντας συσσίτια απόρων στο Πεδίον του Αρεως, παρέχοντας δωρεάν νομική βοήθεια σε άτομα που έχουν οικονομικά προβλήματα κτλ.



ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 
 Στη χώρα μας υπάρχει και ένα δεύτερο «Τάγμα των Ιπποτών του Ναού»,το οποίο ιδρύθηκε μετά το μεγάλο παγκόσμιο σχίσμα του 1995 που...κλόνισε τις τάξεις των δραστήριων ιπποτών όλου του σύγχρονου κόσμου.Ηγέτης του είναι το υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας κ. Παύλος Τσολακιάν, ο οποίος φέρει τον μακρόσυρτο τίτλο του «Μεγάλου Εθνικού Διοικητή της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδας- Μεγαλόσταυρου Αδελφού Ιππότη».Ο κ. Τσολακιάν,ο οποίος μαζί με έναν άλλον ασφαλιστή από τη Λάρισα ήταν από τους ιδρυτές το 2003 της δεύτερης ελληνικής οργάνωσης Ναϊτών Ιπποτών, αναφέρει ότι «η οργάνωσή μας αριθμεί σήμερα 220 μέλη και ο στόχος της είναι καθαρά φιλανθρωπικός.Δεν έχουμε καμία σχέση με βίαιες συμπεριφορές.Ας σημειωθεί ότι η παγκόσμια οργάνωσή μας έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ»...

Οπως αναφέρεται στο άρθρο 13 του Καταστατικού του Τάγματος που έχει κατατεθεί στο...ταπεινό Πρωτοδικείο, «μέλος μπορεί να γίνει οποιοδήποτε άτομο ανήκον σε αναγνωρισμένο χριστιανικό δόγμα το οποίο είναι έντιμο,σεβαστό και καλής φήμης στην κοινωνία (σ.σ.: ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) και επιθυμεί να υπηρετήσει τις αρχές της Εταιρείας». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο site του Τάγματος, «μεταξύ των πλέον προεξεχόντων μελών περιλαμβάνονται διάφορα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ,πρώην σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ,μέλη της ευρωπαϊκής υψηλής αριστοκρατίας,χριστιανοί καθολικοί, χριστιανοί ορθόδοξοι,μέλη αγγλικανικών και λουθηρανικών Εκκλησιών,διπλωμάτες και ανώτεροι υπάλληλοι διαφόρων χωρών, των Ηνωμένων Εθνών ή των διακυβερνητικών οργανώσεων και πάνω από εκατό ναύαρχοι και στρατηγοί από διάφορες χώρες». Μάλιστα τμήμα Ναϊτών Ιπποτών εμφανίζεται και ανάμεσα στους στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ! Μέλος του ελληνικού τάγματος είχε αποκαλυφθεί προ διετίας ότι ήταν και ένας στρατιωτικός που κατείχε σημαντική θέση στον κομματικό μηχανισμό του ΛΑΟΣ.

Και αυτό το Τάγμα διοργανώνει ειδικές τελετές σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας.Οπως ανέφεραν σε έντυπο που εκδόθηκε σχετικά με την «Τελετή της Εθνικής Περικόσμησης» που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2009, «οι νέοι ιππότες και οι νέες αρχόντισσεςμε κατάνυξη και δέος έδωσαν τον όρκο του Τάγματος,περιεβλήθησαν τον μανδύα,περικοσμήθηκαν με τον Σταυρό του Τάγματος και έλαβαν το ξίφος,σύμβολο δύναμης και ετοιμότητας για να προσφέρουν τις αγαθοεργές υπηρεσίες τους». Στη συνέχεια αναφέρεται ότι οι νέοι «Ιππότες του Ναού» άρχισαν να γλεντούν με...τρόπο και αυτοσυγκράτηση! Οπως περιγράφεται, «ακολούθησε χορός και γλέντι μέχρι κάποια ώρα αφού οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των ιπποτών και των αρχοντισσών επιβάλλουν μια κόσμια και συνετή κοινωνική συμπεριφορά και κάποια λογικώς αποδεκτά όρια ακόμα και στη διασκέδαση»...

Πάντως στις τάξεις των Ιπποτών του Ναού κυκλοφορούν φήμες για σειρά δυσαρεστημένων μελών και αποχωρήσεις, ενώ έχουν υπάρξει υπόνοιες για παράτυπες οικονομικές συναλλαγές.Από την άλλη πλευρά,στο Διαδίκτυο έχουν υπάρξει καταχωρίσεις αποχωρησάντων ελλήνων «ιπποτών» που αναφέρονται σε «επικίνδυνους απατεώνες», σε «συγκεντρώσεις ματαιόδοξων από το Κολωνάκι» και για «νεόπλουτους που καμαρώνουν να φοράνε την μπέρτα».

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=413326&h1=true
http://sociologyalert.blogspot.gr/2011/07/blog-post_514.html 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου