Η Μυθολογία είναι ο προθάλαμος της Ιστορίας
Τό εὐφημεῖν ἀεί εἰς ἀγαθόν ἄγει.


«Τι εστί Θεός; Άνθρωπος αθάνατος. Τι δε Άνθρωπος; Θεός θνητός.».
Ηράκλειτος

Σελίδες

Μολών Λαβέ!

Ως Έλληνες πολίτες βιώνουμε από τη μακραίωνα αρχαιότητα ορισμένες αξίες και ιδανικά που δεν τα σβήνει ο χρόνος: Έχουμε πάντοτε στην ψυχή μας και στο μυαλό μας την ελευθερία και τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τον απόλυτο σεβασμό των γειτόνων μας και των συνόρων τους. Μ’ αυτές τις θεμελιακές αρχές, όπως εμείς δεν βλάπτουμε και δεν καταδολιεύουμε την ελευθερία και το ιδεολογικο-πολιτικό καθεστώς, την Ιστορία και τα σύνορα των γειτόνων μας, τα ίδια ακριβώς αξιώνουμε να σέβονται απολύτως και οι γείτονές μας για μας.
Οι αναφορές αυτές αποτελούν ένα είδος σοβαρότατης υπόμνησης προς τους γείτονές μας Σκοπιανούς, γιατί, το έχουν παρακάνει. Μέχρι τώρα τους παρέχουμε τη βοήθειά μας για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να οικοδομήσουν το κράτος που επιθυμούν.

Ως Έλληνες πολίτες δε διανοηθήκαμε ποτέ να υποδείξουμε στους γείτονές μας τι σόι κράτος και καθεστώς θέλουν να φτιάξουν, με ποιούς να είναι φίλοι και με ποιούς όχι, τι ιδεολογία και τι Θεό να πιστεύουν, ποιές είναι οι ιστορικές και πολιτισμικές τους ρίζες. Όλα αυτά τα σεβαστήκαμε όχι μόνο για την καλή γειτονία, αλλά γιατί έτσι νιώθουμε για κάθε λαό, για κάθε χώρα του Πλανήτη Γη.

Δυστυχώς, οι γείτονές μας Σκοπιανοί με τα έργα τους και τα λόγια τους δείχνουν ότι δεν σέβονται τα σύνορα της Ελλάδας, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της. Αυτά ως Έλληνες όχι μόνον δεν τα διαπραγματευόμαστε, αλλά και τα καταγγέλλουμε στη διεθνή κοινότητα ως μισελληνική ενέργεια. Στο Σύνταγμα του Σκοπιανού Κράτους, στα σχολικά βιβλία, στα σύμβολα κλπ. εμφανίζονται οι γείτονές μας Σκοπιανοί –άκουσον! άκουσον!- ως “διεκδικητές” κι “αφεντικά” (!) της Ελληνικής-Ελληνικότατης Μακεδονίας μας με έντονα τα χαρακτηριστικά των λεγόμενων «αλυτρωτικών διεκδικήσεων». Την Ιστορία της Ελλάδας και της Μακεδονίας τη θεωρούν “κτήμα” τους! Τον Ελληνικό-Μακεδονικό Πολιτισμό τον εκλαμβάνουν ως δικό τους! Τον Μέγα Αλέξανδρο τον λογαριάζουν ως Σκοπιανό! Τα ευρήματα της Βεργίνας, στην Ελληνική Μακεδονία, τα «θέλουν δίκα τους»! Όλα αυτά απορρίπτονται αποφασιστικά από τον πρώτο έως και τον τελευταίο πολίτη της Ελλάδας ως εχθρικά, ανερμάτιστα και δόλια που τορπιλλίζουν κάθε πνεύμα καλής γειτονίας.

Γνωρίζουν οι γείτονές μας Σκοπιανοί ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες –και ιδίως οι Έλληνες που κατοικούν στη Μακεδονία- είναι εξοργισμένοι με τις ανερμάτιστες, ανιστόρητες και μισελληνικές αξιώσεις τους και αυτό είναι ό,τι χειρότερο γι’ αυτούς. Είναι χρήσιμο να τονιστεί πως από τη μακραίωνα αρχαιότητα οι πολίτες της Ελλάδας έδωσαν τις ιδέες τους, την τέχνη τους και τα φώτα του πολιτισμού τους για να γίνουν όλα αυτά που σήμερα θαυμάζει η ανθρωπότητα. Και κυρίως: Οι Έλληνες πολίτες κάθε σπιθαμή της γης την έχουν ποτίσει με ποταμούς αίματος για να μένει πάντα λεύτερη. Το λίπασμα της ελληνικής γης προέρχεται από τους νεκρούς μας ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για λεύτερη πατρίδα. Σύνθημά μας ήταν και παραμένει: «Λευτεριά ή Θάνατος!». Έτσι κρατήθηκαν λεύτερα τα ελληνικά χώματα, η ελληνική θάλασσα κι ο ελληνικός αέρας, μαζί με η Μακεδονία που αφρόνως “διεκδικούν” (!) οι γείτονές μας Σκοπιανοί.

Είναι αδιανόητο οι γείτονές μας Σκοπιανοί να ονειρεύονται με την αφελέστατη προσδοκία ότι υπάρχει “ενδεχόμενο” να αποδεχθούμε τις «αλυτρωτικές τους βλέψεις» σε βάρος των ελληνικών συνόρων και της Ελληνικότατης Μακεδονίας, της ονομασίας της Μακεδονίας και των ελληνικών συμφερόντων. Αν τρέφουν τέτοιες φρούδες ελπίδες βρίσκονται σε οικτρή πλάνη. Ας μη λησμονούν ότι όσο κι αν φαντάζουν “γερές” οι “πλάτες”, στις οποίες στηρίζονται σήμερα, στην ουσία βρίσκονται στον “αέρα” κι όταν “ξυπνήσουν” η “προσγείωσή” τους στην πραγματικότητα θα είναι “ανώμαλη”...

Ας μην ξεχνούν οι γείτονές μας Σκοπιανοί: Οι Έλληνες πρόγονοί μας είπαν πριν δυόμισι χιλιετίες στους Πέρσες εισβολείς: Μολών Λαβέ! Έκτοτε Μολών Λαβέ λέμε πάντα σε κάθε επίδοξο κατακτητή… Και πάντοτε οι εισβολείς το πλήρωναν πανάκριβα.
 Δημήτρης Χαλιβελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου