Η Μυθολογία είναι ο προθάλαμος της Ιστορίας
Τό εὐφημεῖν ἀεί εἰς ἀγαθόν ἄγει.


«Τι εστί Θεός; Άνθρωπος αθάνατος. Τι δε Άνθρωπος; Θεός θνητός.».
Ηράκλειτος

Σελίδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ-Μόνο οι Έλληνες είχαν Θεούς

Θεός λέξη Ελληνική μοναδική εννοώντας την θέαση των πραγμάτων προέρχεται από την πανάρχαια Ελληνική λέξη ΘΑΩ που σημαίνει βλέπω και κατανοώ.

Θεός και θεότητες σημαίνει να είμαι θεατής των πραγμάτων να τα θαυμάζω να τα επεξεργάζομαι να πειραματίζομαι να ερευνώ και να γίνομαι σοφός, και... αυτό μπορεί να γίνει μόνο στον Ελληνικό χώρο κάτω από το λαμπερό φώς του Ελληνικού Ήλιου και όχι στο μονότονο χρώμα της άμμου της ερήμου η το σκοτάδι του βορά.

Αυτά έβλεπαν οι αρχαίοι Έλληνες, δηλαδή το πλήθος των χρωμάτων την μυρωδιά των λουλουδιών το ευχάριστο και γλυκό περιβάλλων στο απόλυτο αποκορύφωμα των αισθήσεων, και κατάλαβαν την λειτουργία της φύσις διδάχθηκαν την καλλιέργεια των αγρών την σπορά την συγκομιδή την αγροτική ζωή, την αγάπησαν την λάτρεψαν, διότι βγαίνει από την μητέρα Γή και την ονόμασαν

Γή-μητέρα (Γή-μήτωρ=Δή-μητρα=Δήμητρα) και όπως ήθελαν να βλέπουν και να θαυμάζουν όλα τα αξιοθαύμαστα αγαθά της φύσις έτσι ήθελαν να θαυμάζουν την όψη της σε κατάλευκο γλυπτό μάρμαρο. Για αυτό η λέξη ΘΕΟΣ εννοεί βλέπω και θαυμάζω, σε αντίθεση με τις άλλες θρησκείες Ιουδαϊσμός και Ισλάμ του Ιεχωβά-Αλλάχ "απρόσωπο" άχρωμο άγνωστο,σπέρνοντας τον φόβο του αβέβαιου της τιμωρίας, όταν το σωματικό κάλλος θεωρείτε αμάρτημα, και της εμφανίσεως του σατανά, οι Έλληνες δεν γνώριζαν τον σατανά, γνώριζαν ώμος ότι το κακό βρίσκετε στη ψυχή και στην σκέψη των ανθρώπων που έπρεπε να ελευθερωθούν από τα κακά συναισθήματα χρησιμοποιώντας γνώση και σοφία το "ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ" δηλαδή να γνωρίζεις τον εαυτό σου, τα ελαττώματα σου και να τα διορθώνεις.

Ποτέ οι Έλληνες δεν πίστευαν σε είδωλα αλλά σε ιδέες δηλαδή ήταν ιδεολάτρες και όχι ειδωλολάτρες. Αυτό τους οδήγησε στην δημιουργία και των άλλων θεοτήτων με την ίδια ένια. (ποτέ όμως δεν τους προσκύνησαν γονατιστοί, σκύψιμο της κεφαλής τους, η πέφτοντας κατά Γής, πάντοτε τους κοίταζαν κατάματα ισός προς ίσον προσπαθώντας να γίνουν όμοιοι των).

Παρόμοια είναι και η ένια τις Ορθοδοξίας όταν ο Έλληνας θέλει να είναι θεατής των εικόνων ώστε να ξυπνούν γεγονότα και αναμνήσεις του παρελθόντος και να διεγείρουν ευλαβικά συναισθήματα.

Για αυτό η λέξη ΘΕΟΣ εννοεί βλέπω και θαυμάζω, σε αντίθεση με τις άλλες θρησκείες Ιουδαϊσμός και Ισλάμ του Ιεχωβά-Αλλάχ "απρόσωπο" άχρωμο άγνωστο, σπέρνοντας τον φόβο του σατανά του αβέβαιου και της τιμωρίας, όταν το σωματικό κάλλος θεωρείτε αμάρτημα.


Δημόσια τιμωρία γυναίκας που ούτε σε ζώο δεν είναι επιτρεπτό (σήμερα 21ος Αιώνας μΧ η εποχή του μεσαίωνα συνεχίζετε)


ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (3.500-1.900 πχ)
Οι κυρίες αυτής της εποχής, ο θαυμασμός της ομορφιάς (από το παλάτι της Κνωσού)




φυσικά ομοιώματα όπως ο κοχλίας σαλιγκαριού, φίλα ακάνθου και βελανιδιάς, γεωμετρικά σχήματα, κτλ.

Όπως ήθελαν να βλέπουν και να θαυμάζουν όλα τα αγαθά της φύσις έτσι ήθελαν να θαυμάζουν την όψη τους σε κατάλευκο γλυπτό μάρμαρο.
(θαυμαστές του κάλλους, της μουσικής αρμονίας, της γεωμετρίας, στα γράμματα και στις τέχνες)

Αυτοί ήταν και θα πρέπει να είναι οι Έλληνες!!!.

Στρατής Χατζηβλάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου