Η Μυθολογία είναι ο προθάλαμος της Ιστορίας
Τό εὐφημεῖν ἀεί εἰς ἀγαθόν ἄγει.


«Τι εστί Θεός; Άνθρωπος αθάνατος. Τι δε Άνθρωπος; Θεός θνητός.».
Ηράκλειτος

Σελίδες

Διεθνείς κλέφτες των Ελληνικών Γλυπτών!

Δημήτρης Χαλιβελάκης
«Αν κλέβεις λίγα, πας φυλακή. Αν, όμως, κλέβεις πολλά γίνεσαι βασιλιάς» (αμερικανικό γνωμικό).
Οι ποικιλώνυμοι κατακτητές της Ελλάδας, εδώ και δυο χιλιετίες, έχουν καταληστεύσει τις ελληνικές αρχαιότητες. Τα κλοπιμαία αυτά κοσμούν ξένα κρατικά αρχαιολογικά μουσεία ή ιδρύματα, αλλά και ιδιωτικές συλλογές. Και φυσικά οι υπεύθυνοι αρνούνται να τα επιστρέψουν στην Ελλάδα, από εκεί δηλαδή που τα έκλεψαν.

Οι Έλληνες κυβερνώντες αυτές τις δυο χιλιετίες είτε εκλεγμένοι είτε διορισμένοι από κατακτητές είτε δικτάτορες δεν έχουν αποδείξει, στην πλειονότητά τους, κατά 100%, αν πάντοτε φέρθηκαν απολύτως πατριωτικά και γενικά υπέρ των αληθινών συμφερόντων της Ελλάδας και του λαού της. Και βέβαια δεν αξίωσαν με πείσμα κι αποφασιστικότητα από τους κλεπταποδόχους την άμεση επιστροφή των κλεμμένων ελληνικών αρχαιοτήτων.

Κλοπές ελληνικών αρχαιοτήτων ή εσκεμμένη καταστροφή τους έγιναν από τους Ρωμαίους και τους Ρωμαιο – Βυζαντινούς, τους Βυζαντινούς, τους κατακτητές των ελληνικών νησιών Ιονίου και Αιγαίου πελάγους, από τα όργανα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τους "φίλους" τους και ιδιαίτερα τους Γερμανο – Χιτλερικούς κατακτητές της Ελλάδας 1941-1944, μαζί με τους συμμάχους τους της Φασιστικής Βουλγαρίας και της Φασιστικής Ιταλίας.

Ο Ελληνικός Λαός αξιώνει, εδώ και δυο χιλιετίες, όλες οι κλεμμένες ελληνικές αρχαιότητες να επιστραφούν άμεσα στην Ελλάδα, είτε βρίσκονται σε ξένα κρατικά μουσεία και ιδρύματα είτε σε ιδιωτικές συλλογές. Οι αξιωματούχοι της διεθνούς κοινότητητας γνωρίζουν άριστα ότι η Ιστορία και ο Πολιτισμός κάθε λαού και κράτους ούτε κλέβεται και ούτε πωλείται. Η Ιστορία και ο Πολιτισμός παραμένουν στους λαούς και στα κράτη, όπου και γράφηκαν.

Έστω και τώρα οι κυβερνώντες επιβάλλεται να ξεκινήσουν αποφασιστικά κι αταλάντευτα μια διεθνή εκστρατεία για να επιστραφούν τα κλεμμένα ελληνικά αρχαιολογικά κειμήλια: Στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παντού. Γιατί σ' αυτούς τους οργανισμούς υπάρχουν κλέφτες και άθλιοι σφετεριστές της Ελληνικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Η Ελλάδα μετέχει σ' αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς και απαιτεί να τις αποδίδονται στο ακέραιο τα δικαιώματά της.

Σίγουρα, οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις κλοπής ελληνικών αρχαιοτήτων είναι οι ακόλουθες: 
Πρώτον, με τα γλυπτά που εκλάπησαν επί Τουρκοκρατίας από τον Άγγλο διπλωμάτη Έλγιν, οποίος στη συνέχεια τα πούλησε στο Αγγλικό Κράτος. Κι αντί οι Άγγλοι κρατούντες να σπεύσουν να τα επιστρέψουν στην Ελλάδα, τα οικειοποιούνται, προβάλλοντας γελοία κι ανερμάτιστα επιχειρήματα: 
Παλιά μας έλεγαν ότι στο Αγγλικό Μουσείο έχουν ληφθεί όλα προστατευτικά μέτρα για να μη φθαρούν, ενώ στην τότε Ελλάδα δεν υπήρχαν. Τώρα όμως που Ελλάδα κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα Αρχαιολογικά Μουσεία μπορεί να προστατεύει τα κλεμμένα αρχαιοελληνικά γλυπτά του Παρθενώνα πολύ – πολύ καλύτερα από τους Άγγλους. Και πάλι οι Άγγλοι "κλεπταποδόχοι" των ελληνικών γλυπτών αρνούνται να τα επιστρέψουν. Κι ας μας θεωρούν "καλούς φίλους" και συμμάχους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Κι ο λαός μας λέει: "Αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς;". 
Αλλά: Η Μετα – Χιτλερική Γερμανία, που θεωρείται φίλη και σύμμαχος δεν έχει εξοφλήσει την Ελλάδα το αναγκαστικό δάνειο από τους Γερμανο – Χιτλερικούς, που άρπαξαν όλο το χρυσάφι της Τράπεζας της Ελλάδος, τις καταστροφές κρατικών και ιδιωτικών εργοστασίων, τα εκατοντάδες ολοκαυτώματα, τα βάρβαρα εγκλήματα των Γερμανών Ναζί σε βάρος της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών.

Οι Έλληνες πολίτες αξιώνουν από τις ηγεσίες των συγκυβερνώντων να επαναθέσουν άμεσα προς την κυβέρνηση της Γερμανίας: Πρώτον, τις οφειλές και αποζημιώσεις προς την Ελλάδα και το λαό της, ώστε το ταχύτερο δυνατό να καταβληθούν τα χρεωστούμενα χρηματικά ποσά. 

Δεύτερον, να επιστραφούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κλεμμένα αρχαιοελληνικά γλυπτά. Οι Έλληνες κυβερνητικοί ηγέτες με την καθ' όλα θετική στάση τους και στα δυο αυτά σοβαρά θέματα θα πρέπει να επαναβεβαιώσουν τον αγνό πατριωτισμό τους σε έργα και όχι λόγια. Επιτέλους, δικαιούται ο Ελληνικός Λαός να αισθανθεί ότι τα δικαιώματά του ούτε καταπατούνται κι ούτε πωλούνται.

Το έτος 2009 τα 85 κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) υιοθέτησαν ψήφισμα με τίτλο: «Επιστροφή ή αποκατάσταση των αγαθών της πολιτιστικής κληρονομιάς στις χώρες προέλευσής τους». Σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και όλων των πολιτιστικών αγαθών στις χώρες όπου ανήκουν, που ο ΟΗΕ υιοθέτησε πλήρως. Επίσης, ο ΟΗΕ αποφάσισε να αναγνωριστεί η σημασία της συνεργασίας των κρατών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πολιτιστικών αγαθών και της παράνομης απομάκρυνσής τους από τις χώρες προέλευσής τους. 
Από το 2009 μέχρι σήμερα η Αγγλία, η Γερμανία και όσες άλλες χώρες παρακρατούν αρχαία γλυπτά της Ελλάδας ή άλλων χωρών αγνόησαν παντελώς την απόφαση του διεθνούς οργανισμού. Οι «ισχυρές» χώρες (Αγγλία και Γερμανία) μπορούν κι αρνούνται (!) την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ενώ οι «αδύναμοι»... Είναι και... «σύμμαχοί» μας!
«Το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων είναι ο σοβινισμός» (γαλλικό γνωμικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου