Η Μυθολογία είναι ο προθάλαμος της Ιστορίας
Τό εὐφημεῖν ἀεί εἰς ἀγαθόν ἄγει.


«Τι εστί Θεός; Άνθρωπος αθάνατος. Τι δε Άνθρωπος; Θεός θνητός.».
Ηράκλειτος

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Κάποιο στέλεχος της neas taksis
ονόματι Ζάκ Ατταλί ( γαλλοεβραίος ) έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο "Σύντομη ιστορία του μέλλοντος" . Ακούω οτι πούλησε περί τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα στο εξωτερικό ( δεν έχει μεταφρασθεί στα ελληνικά εξ' όσων γνωρίζω ) .

Ο εν λόγω "σοφός" έχει υποστηρίξει οτι ο εβραϊκός πληθυσμός παγκοσμίως πρέπει να ανέλθει στα 200 εκατομμύρια και οτι η Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να γίνει η πρωτεύουσα της neas taksis !

Παρόλο που ο "σοφός" μας συνιστά να απαλλαγούμε απο την οπισθοδρομική ιδέα του έθνους , ο ίδιος κουβαλά μέσα του ακόμη τον βοσκό της ερήμου απο την Ούρ !

Διάβασα τα αποσπάσματα του βιβλίου του που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές ιστοσελίδες . Αν υποθέσουμε οτι ειναι ακριβή τί θα είχα να σχολιάσω :

1) Το οτι ένας εβραίος γράφει βιβλίο για το μέλλον δεν σημαίνει οπωσδήποτε οτι είναι αξιόλογο και προφητικό .

2) Ο εν λόγω σοφός δεν ξέρω πού βασίζει τις προβλέψεις του . Στο "ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ" ; Στην βιόσφαιρα της Γής όλα τα φαινόμενα υπακούουν στους νόμους
  • # Της Θερμοδυναμικής ( εντροπία ) 
  • # Του Χάους 
  • # Της Θεωρίας Παιγνίων 
Δεν μου φαίνεται οτι ο σοφός αυτός τους έχει ακουστά .

Ιδού μερικά αποσπάσματα απο το βιβλίο :

Στο «Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος» ο Attali προβλέπει ότι αυτός ο αιώνας θα ξεδιπλωθεί μέσα από τρεις διαφορετικές φάσεις.
1 .Υπερ- αυτοκρατορία (Super-empire) = μια εποχή της ιδιωτικοποίησης, όπου θα κυβερνούν οι εταιρείες. Γράφει: «το κεφάλαιο θα απαλλαγεί επιτέλους από κάθε τι που το απειλεί -συμπεριλαμβανομένων των εθνικών κρατών, τα οποία σταδιακά θα διαλυθούν». Ο νόμος των “αγορών” θα αποτελέσει το μόνο αναγνωρισμένο παγκόσμιο δίκαιο. Ένα σύστημα εξουσίας του οποίου οι «δομές παραμένουν ασαφείς, αλλά ο στόχος του είναι παγκόσμιος».
( αυτή την φάση δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για να την προβλέψεις ! )
2. Υπερ-συγκρούση (Hyperconflict) = η υπερ-αυτοκρατορία θα συρρικνωθεί και θα υπάρξει μια περίοδος παγκόσμιου χάους. Ξεκινώντας περίπου από το 2030, ο Attali προβλέπει «καταστρεπτικούς πολέμους, όπου έθνη, θρησκευτικές ομάδες, τρομοκρατικές οντοτήτες και πειρατές της ελεύθερης αγοράς θα στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου».
3. Υπερ-δημοκρατία (Hyperdemocracy) (έτος 2060) = έχοντας εξαντληθεί από τους πολέμους και τις κοινωνικές αναταραχές η παγκόσμια κοινότητα θα υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες» τη δημιουργία μιας δημοκρατικής παγκόσμιας κυβέρνησης». Θα είναι ένα κολεκτιβιστικό σύστημα, όπου ο καθένας θα εργάζεται για το «κοινό καλό».
--------------------------
Νεοταξική Σεξουαλικότητα

Στο μέλλον, οι άνθρωποι δεν θα δεσμεύονται πλέον και δεν θα δημιουργούν οικογένειες. «Το ζευγάρι δεν θα είναι πλέον η κύρια βάση για τη ζωή και τη σεξουαλικότητα. Οι άνθρωποι θα προτιμούν να επιλέγουν, με πλήρη διαφάνεια, πολυγαμικές ή polyandrous αγάπες».

Στο μέλλον, η κοινωνία «θα προχωρήσει τόσο πολύ ώστε θα διαχωρίσει την αναπαραγωγή και τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλικότητα θα είναι το βασίλειο της ευχαρίστησης και η αναπαραγωγή των μηχανών».

Οι μελλοντικές γενιές θα κατασκευάσουν το ανθρώπινο ον σαν ένα καλοσχεδιασμένο τεχνούργημα, σε μια τεχνητή μήτρα, η οποία θα επιτρέπει στον εγκέφαλο να αναπτυχθεί περαιτέρω με χαρακτηριστικά που θα επιλέγονται εκ των προτέρων. Το ανθρώπινο ον θα γίνει ένα εμπορικό αντικείμενο».

---------------------------
Παρακολούθηση

Όλα μας τα δεδομένα θα συλλέγονται από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Η κύρια μορφή της επιτήρησης θα είναι φορητές συσκευές ψυχαγωγίας. Το έμβρυο αυτού σήμερα είναι το iPhone που στέλνει δεδομένα στην NSA.

Η ανασφαλής και χαοτική ζωή μας, θα εξαρτάται από τις ασφαλιστικές εταιρείες για ασφάλεια. Οι εταιρείες αυτές θα βεβαιώνουν ότι οι πελάτες τους συμμορφώνονται με τους κανόνες για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων ... Σταδιακά θα υπαγορεύουν δικτατορικά πλανητικούς κανόνες (Τι θα φάτε, τι πρέπει να ξέρετε, πώς να οδηγείτε, πως να προστατεύετε τον εαυτό σας, πώς να καταναλώνετε, πώς να παράγετε…) "

Οι εταιρείες αυτές θα είναι αμείλικτες.

«Θα τιμωρούν τους καπνιστές, τους πότες, τους παχύσαρκους, τους μη απασχολήσιμους, τους ανεπαρκώς προστατευμένους, τους επιθετικούς, τους απρόσεκτους, τους αδέξιους, τους αφηρημένους, τους σπάταλους. Η άγνοια, η έκθεση σε κινδύνους, η σπατάλη και η ευπάθεια θα θεωρούνται ασθένειες».

--------------------------------
Μετανάστευση

«Ακόμα περισσότερες μάζες θα ρίξουν τις πύλες της Δύσης. Θα αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μήνα. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε εκατομμύρια και μετά σε δεκάδες εκατομμύρια».

----------------------------------
Το Μέλλον των ΗΠΑ

Το δολάριο θα παραμείνει κυρίαρχο μέχρι τουλάχιστον το 2025, όταν οι ξένοι υποστηρικτές θα αρχίσουν να το εγκαταλείπουν και η «πιστωτική πυραμίδα, που βασίζεται στην αξία των αμερικανικών κατοικιών, θα καταρρεύσει».

----------------------
Οι Πόλεμοι του Μέλλοντος

Γύρω στο 2030, ο Attali βλέπει νε ξεκινάει μια υπερ-σύγκρουση, σε μια περίοδο τρομακτικής βίας και αναταραχών, εκ των οποίων θα προκύψει μια υπερ-δημοκρατία, μια παγκόσμια κοινοτική κυβέρνηση (‘one-world communitarian government’), περίπου το 2060.
------------------------------
Νομιμοποίηση των Ναρκωτικών

Τα ναρκωτικά θα νομιμοποιηθούν για να μας κρατούν μουδιασμένους στην αυξανόμενη παράνοια γύρω μας.
-----------------------------
Έως το 2060 ο Attali βλέπει την υπερ-δημοκρατία (μια παγκόσμια κολεκτιβιστική κυβέρνηση) να γίνεται πραγματικότητα και οι πρωτοπόροι αυτού του συστήματος να είναι αυτοί που ο ίδιος αποκαλεί «διανθρώπινους» (ή μετα-ανθρώπους) ('transhumans'), οι οποίοι θα βρίσκουν ευχαρίστηση στο να υπηρετούν τους άλλους στις κοινότητές τους.

-----------------------------
Brainchips

«Βιονικές προθέσεις που θα συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλο θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε γέφυρες με επίπεδα γνώσης, θα παράγουν νοητικές εικόνες, ταξίδια, να μαθαίνουμε, να φαντασιωνόμαστε και να επικοινωνούμε με άλλα μυαλά.
---------------------------------

Ο τελικός στόχος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (NWO)

Κοντά στο τέλος του βιβλίου ο Attali μας λέει ο απώτερος στόχος της NWO είναι να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Η Hyperdemocracy θα αναπτύξει την ιδέα ενός «κοινό καλού» που ορίζεται από συλλογική νοημοσύνη, η οποία «θα είναι μια νοημοσύνη ιδιόμορφη, η οποία σκέφτεται διαφορετικά από το κάθε μέλος της ομάδας», κατά τον ίδιο τρόπο, που «ένας υπολογιστής σκέφτεται διαφορετικά από κάθε μεταποιητή».

Στη συνέχεια, θα διαγράψουμε τον εαυτό μας σταδιακά με την τεχνολογική πρόοδο.

«Τέλος, στην τελική φάση της εξέλιξης, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε (ίσως είμαστε ήδη μάρτυρες) μια υπερ-νοημοσύνη (hyperintelligence) διαβίωσης, της οποίας η ανθρωπότητα δεν θα είναι παρά ένα απειροελάχιστο στοιχείο».

Η ανθρωπότητα, τότε θα πεθάνει.

Μάταιη η αντίσταση.

Ο Attali τέλος, πιστεύει ότι η όλη αντίσταση στην επερχόμενη παγκόσμια τάξη θα είναι μάταιη, διότι δεν θα προτείνει κάποιο άλλο σύστημα.

«Οι περισσότεροι δεν θα έχουν να προτείνουν κανένα υποκατάστατο σύστημα... εκτός από ελάχιστους που θα προτείνουν την επιστροφή στη θεοκρατία».

-------------------------------------------------
Περισσότερες λεπτομέρειες :

http://underinformation.wordpress.com/2010/12/22/a-brief-history-of-the-future-by-jacques-attali/

http://www.henrymakow.com/attali.html

http://redskywarning.blogspot.gr/2014/04/jacques-attali.html

http://www.apocalypsejohn.com/2014/04/to-biblio-me-tis-profhteies-tou-jacques-attali-gia-thn-nea-pagkosmia-taksh.html

http://www.katohika.gr/2014/04/to-vivlio-me-tis-profiteies-tou-jacques-attali-gia-tin-nea-pagkosmia-taxi.html


----------------------------------

Το πλέον ενδιαφέρον σημείο είναι το τελευταίο όπου ο Ατταλί ισχυρίζεται οτι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και αυτό θα πραγματοποιηθεί επειδή θα είναι η ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !!!

Βέβαια , αν κανείς μας δεν έχει να προτείνει κάτι άλλο , καλά να πάθουμε .
Εδώ όμως θα τολμήσω να ΠΡΟΤΕΙΝΩ κάτι πιο αληθοφανές .

Κατ' αρχάς ο εν λόγω σοφός εκτός του ότι αγνοεί την ΕΝΤΡΟΠΙΑ , αποφεύγει το ερώτημα που αποφεύγουν όλοι οι neotaksites :

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ; ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ; ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ;

Ισχυρίζομαι λοιπόν οτι ΕΑΝ ο άνθρωπος θέλει να επιβιώσει πρέπει να δεί τον εαυτό του σαν ΕΞΑΡΤΗΜΑ της Φύσης ( του γήϊνου οικοσυστήματος ) .
Θα πρέπει να τελειοποιήσει τους φυσικούς κύκλους που η Φύση άφησε ημιτελείς .

Ας πάμε πίσω στον χρόνο πρίν εμφανισθούν τα φυτά .

Οι λειχήνες είχαν δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα πάνω στην ξηρά . Με λεπτότατα νημάτια απορροφούσαν την υγρασία απο τα πρώτα χιλιοστά του εδάφους .

Όταν τα χιλιοστά αυτά στέγνωναν , οι λειχήνες έπεφταν σε νάρκη μέχρι την επόμενη βροχή .Λίγο πιό κάτω όμως υπήρχε υγρασία . Ήταν μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία . Κάποια στιγμή εμφανίσθηκαν τα φυτά που είχαν μεγάλες ρίζες και μπορούσαν να εκμεταλλευθούν την κρυμμένη ευκαιρία .


Ενώ τον καιρό των λειχήνων η φωτοσύνθεση κατανάλωνε πχ 1000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανα δευτερόλεπτο παγκοσμίως , στην εποχή των φυτών καταναλώνει πχ 10.000 τόνους ανα δευτερόλεπτο . Ο κύκλος έγινε πιό "παχύς" .

Σήμερα υπάρχει άλλη μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία : Στα σκοτεινά βάθη των ωκεανών υπάρχει άφθονος φωσφόρος που δεν μπορεί να μετατραπεί σε φυτοπλαγκτόν διότι δεν φθάνει εκεί κάτω το ηλιακό φώς .

Αν υπήρχαν πλωτά φυτά με ρίζες χιλιομέτρων , θα μπορούσαν να ανασύρουν τον φωσφόρο στην επιφάνεια , να κάνουν φωτοσύνθεση και να παράγουν βιομάζα . Οι ωκεανοί που σήμερα είναι άγονοι σαν έρημος θα γινόταν μια γονιμότατη ζούγκλα !

Ο ρυθμός φωτοσύνθεσης θα εκτινασσόταν σε μερικά εκατομμύρια τόνους δοξειδίου του άνθρακα ανά δευτερόλεπτο . Ο κύκλος θα γινόταν πολύ παχύς .

Η Φύση λέει στον άνθρωπο : "Εγώ , με τους συνήθεις ρυθμούς , θα χρειαστώ μερικά εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργήσω πλωτά φυτά . Εσύ που μπορείς να επεμβαίνεις στα γονίδια μπορείς να το κάνεις σε μια δεκαετία . Γι' αυτό σε δημιούργησα !"

Αυτό λέγεται ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ .

Ο κύκλος του άνθρακα έχει μια ατέλεια : Μια μικρή ποσότητα του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα δεσμεύεται απο το ασβέστιο και το μαγνήσιο των πυριγενών πετρωμάτων και γίνεται ασβεστόλιθος ή δολομίτης ( δεν μπορεί πλέον να ξαναγίνει φυτό ή ζώο ! ) . Ευτυχώς , μέχρι στιγμής , η καταβύθιση των τεκτονικών πλακών ψήνει τον ασβεστόλιθο μέσα στον μανδύα της Γής και επιστρέφει το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μέσω των ηφαιστείων . Κάποια στιγμή όμως ο πυρήνας της Γής θα κρυώσει και η καταβύθιση των πλακών θα σταματήσει . Το διοξείδιο του άνθρακα θα δεσμεύεται οριστικά και σταδιακά θα τελειώσει . Έτσι θα τελειώσει και η ζωή στην Γή ( πολύ προτού σβήσει ο Ήλιος ) . 

Δηλαδή ενώ θα υπάρχει ηλιακό φώς , δεν θα υπάρχει κανείς να το δεσμεύσει προς δημιουργία όντων χαμηλής εντροπίας ( άλλη ανεκμετάλλευτη ευκαιρία ) .

Η Φύση λοιπόν λέει στον άνθρωπο : "Εγώ δεν μπορώ να βγάλω το διοξείδιο του άνθρακα απο τον ασβεστόλιθο . Δημιούργησα εσένα όμως που έχεις μυαλό και μπορείς να τελειοποιήσεις τον κύκλο του άνθρακα " .

Πράγματι , αν κατασκευάζαμε μεγάλα κοίλα μεταλλικά κάτοπτρα στις ερήμους , θα μπορούσαμε να εστιάσουμε το ηλιακό φώς και να δημιουργήσουμε θερμοκρασίες πάνω απο 1500 βαθμούς .
(βλέπε https://www.youtube.com/watch?v=8tt7RG3UR4c
https://www.youtube.com/watch?v=8tt7RG3UR4c )

Σε τέτοια θερμοκρασία ένα μίγμα σκόνης ασβεστολίθου και άμμου θα απελευθέρωνε το διοξείδιο του άνθρακα και θα δημιουργούσε σαν παραπροϊόν τούβλα απο χαλαζία και μπελίτη ή φορστερίτη που θα κρατούσαν το ασβέστιο και το μαγνήσιο αιχμαλωτισμένο για χιλιάδες χρόνια .

Ένα πέτρωμα πλούσιο σε φορστερίτη (δουνίτης )

Αν προσθέταμε και οξείδιο του αργιλίου ( άφθονο συστατικό στην Γή ) θα δημιουργούσαμε τούβλα απο χαλαζία και τσαβορίτη ή στελλερίτη .Για να επιδράσουμε θετικά στην βιόσφαιρα θα έπρεπε ( στα επόμενα εκατομμύρια χρόνια ) να ψήσουμε όγκο πετρωμάτων τουλάχιστον όσος ο όγκος των Ιμαλαϊων ! Με τις τεράστιες ποσότητες τούβλων που θα δημιουργούσαμε θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε υπέροχες κατασκευές μέσα στις οποίες θα ζούσαμε μια πολύ άνετη ζωή .
Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες θάλασσες ρηχές αν αυτό μας εξυπηρετούσε σε κάτι .

Αυτό λέγεται ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ .

Ο κύκλος του φωσφόρου στην Φύση έχει μια ατέλεια :

Ο φωσφόρος αποσπάται απο τα πετρώματα της ξηράς ( απο το βρόχινο νερό ) και μεταφέρεται στην θάλασσα . Μόνο μικρό ποσοστό του επιστρέφει στην ξηρά . Η ξηρά τείνει να γίνει άγονη . Ο φωσφόρος συγκεντρώνεται στα σκοτεινά βάθη των ωκεανών οπότε ούτε η θάλασσα γίνεται γόνιμη !
Η Φύση λέει στον άνθρωπο : "Εγώ δεν μπορώ να επιστρέψω τον φωσφόρο στην ξηρά . Δημιούργησα εσένα όμως που έχεις μυαλό και μπορείς να τελειοποιήσεις τον κύκλο του φωσφόρου " .
Πράγματι , μέσω των πλωτών φυτών και μέσω μιας σοφής αξιοποίησης των αλιευμάτων , θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε τον φωσφόρο σε όλη την επιφάνεια της ξηράς .

Αυτό λέγεται ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ .

Ένας μεγάλος μετεωρίτης θα μπορούσε ( πέφτοντας στην Γή ) να εξαλείψει τα όντα χαμηλής εντροπίας και να γυρίσουμε πάλι στον Μεσοζωϊκό Αιώνα .
Η Φύση λέει στον άνθρωπο : "Εγώ δεν μπορώ να διώξω μακρυά τους μετεωρίτες . Εσύ όμως έχεις πυρηνικά όπλα και μπορείς. Γι' αυτό σε δημιούργησα !" .

Αυτό λέγεται ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .

Στις ερήμους του πλανήτη πέφτει ηλιακό φώς αλλά δεν υπάρχει κάποιο πλάσμα χαμηλής εντροπίας που να το αξιοποιεί . Πρόκειται για μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία . Η Φύση λέει στον άνθρωπο "Εγώ δεν μπορώ να δημιουργήσω ένα πλάσμα που να ζεί χωρίς νερό . Εσύ όμως μπορείς . Γι' αυτό σε δημιούργησα !" .
Ο άνθρωπος θα μπορούσε να γεμίσει τις ερήμους με ρομπότ που να συλλαμβάνουν το ηλιακό φώς και να σκέφτονται . Θα μπορούσαν να έχουν θαυμαστές ικανότητες στα μαθηματικά και να επεκτείνουν θεαματικά τα όρια της Γνώσης .
Κάθε όν δημιούργησε ( μέσω της Εξέλιξης ) ένα ανώτερό του . Τα ρομπότ θα είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα μετά τον άνθρωπο .
Αυτό λέγεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Στην Σελήνη , στον Ερμή , στον Άρη και στο μεσοπλανητικό διάστημα υπάρχει ηλιακό φώς αλλά δεν υπάρχει κανένα όν χαμηλής εντροπίας που να το αξιοποιεί . Είναι μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία . Η Φύση λέει στον άνθρωπο : "Εγώ δεν μπορώ να κατασκευάσω ένα όν που να ζεί σε τέτοιες ακραίες συνθήκες και να παράγει απογόνους . Εσύ όμως μπορείς. Γι' αυτό σε δημιούργησα !"

Αποικίες ρομπότ θα μπορούσαν να σταλούν στην Σελήνη , στον Ερμή , στον Άρη και ίσως ( αργότερα ) και στην Αφροδίτη . Θα αξιοπούσαν την ηλιακή ενέργεια και θα κατασκεύαζαν απογόνους απο πυρίτιο και μέταλλα .

Έτσι , ο πλανήτης μας θα είχε διασπείρει όντα χαμηλής εντροπίας σε όλη την γειτονιά του ( ίσως και σε γειτονικά αστρικά συστήματα ) . Αυτό μοιάζει με την παραγωγή σπερμάτων και σπορίων απο φυτά και μύκητες . Τα φυτά και οι μύκητες διασπείρουν την ζωή στην γειτονιά τους .

Η δράση αυτή θα μπορούσε να ονομαστεί ΣΠΟΡΙΟΓΟΝΙΑ .

Ιδού λοιπόν 6 καθήκοντα για μια σοφή ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον :

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ .
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ .
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
ΣΠΟΡΙΟΓΟΝΙΑ .


Είναι ουτοπικά ; Δεν νομίζω .
Η Φύση τείνει να αξιοποιεί τις ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες . Προσπαθεί να διασπείρει τα όντα χαμηλής εντροπίας παντού .
Η Φύση απο μόνη της επιτάχυνε τον κύκλο του άνθρακα όπου μπορούσε .
Η Φύση απο μόνη της συνέχιζε την Εξέλιξη μέχρι τώρα .
Η Φύση επέβαλε όντα χαμηλής εντροπίας να εκτοπίζουν τα όντα υψηλής εντροπίας ( και οι ενάρετοι έχουν χαμηλότερη εντροπία απο τους τραπεζίτες !)
Εφήρμοζε την Σποριογονία κατά κόρον .
Κάθε νέο είδος που κατασκεύασε , έκανε το οικοσύστημα πιό προστατευμένο απο επιδημίες και καταστροφές .
Εμείς απλώς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ το έργο της Φύσης .

Για να επιτελέσει τα καθήκοντα αυτά η ανθρωπότητα , θα πρέπει να διοικείται απο άτομα ενάρετα . Δηλαδή να βάζουν το γενικό συμφέρον πάνω απο το ατομικό . Στις ιστοσελίδες μου έχω μιλήσει για αυτά τα άτομα που υπάρχουν ήδη αλλά είναι μειοψηφία ακόμη . Αυτά τα άτομα είναι που ο Ατταλί ονομάζει "transhumans" . Αν ήξερε απο Φυσικές Επιστήμες θα μπορούσε να τα περιγράψει ακριβέστερα ( και δεν θα χρειαζόταν να επινοήσει καινούργιο όρο - οι αρχαίοι φιλόσοφοι επινόησαν ήδη ) !

Σε αυτό το στάδιο η ανθρωπότητα θα διοικείται απο μια ενάρετη παγκόσμια κυβέρνηση .
Είναι το στάδιο που ο Ατταλί ονομάζει "Υπερ-δημοκρατία" .

Την περίοδο πολέμων ( απο το 2030 έως το 2060 ) δεν την θεωρώ καθόλου απαραίτητη (εφ' όσον βέβαια απο σήμερα θα αρχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά πάνω στο σενάριο που προτείνω ) .

Θα εξαφανισθεί όντως ο άνθρωπος ; Είπαμε οτι στις ερήμους του πλανήτη θα ζούν τα ρομπότ ενώ όπου βρέχει θα ζούν οι άνθρωποι . Στις τεράστιες εκτάσεις των ερήμων θα μπορούσε να φιλοξενηθεί ένα όν τεράστιας τεχνητής ευφυϊας που θα βοηθούσε τον άνθρωπο στην επιτέλεση των 6 καθηκόντων .
Ακόμη και αυτό το όν θα είναι εξάρτημα και υπηρέτης της Φύσης !

ΕΑΝ αποδειχθεί οτι αυτή η τεράστια ευφυϊα δεν είναι αρκετή για την εξυπηρέτηση των 6 στόχων , τότε θα χρειαστεί να συρρικνωθούν οι περιοχές των ανθρώπων και να επεκταθούν περαιτέρω τα ρομπότ . Αυτό βέβαια φαντάζει πολύ απίθανο .
Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε οτι η μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού είναι ούτως ή άλλως απαραίτητη . Με 7 δίς ανθρώπους μόνο ζημίες προκαλούμε στην Φύση .

Γενικά περί της πορείας της Ιστορίας : Επαναστάσεις , πόλεμοι και αλλαγές δεν εμφανίζονται όποτε νάναι . Εμφανίζονται όταν μπαίνει στην αρένα ένας παίκτης με μικρότερη εντροπία απο τους άλλους .

Μετά το 1776 πλήθος σπουδαίων αλλαγών συνέβη . Γιατί ; Διότι ο παλαιός παίκτης ( φεουδάρχες απόγονοι ιπποτών ) είχε παρακμάσει και νέος παίκτης εμφανίσθηκε ( βιομήχανοι-έμποροι ).

Το 1776 ο James Watt τελειοποίησε την ατμομηχανή και την ίδια χρονιά έγινε η Αμερικανική Επανάσταση ( καθαρό έργο μασονικών στοών εμπόρων και βιομηχάνων ) .Το 1789 έγινε η Γαλλική Επανάσταση που έσφαξε τους φεουδάρχες . Τυχαίο ;

Τρείς είναι οι πηγές δύναμης (πηγές χαμηλής εντροπίας ) :
  • # Ικανότητα χειρισμού όπλων ( αρχαίοι βασιλιάδες - φεουδάρχες ) 
  • # Ικανότητα συγκέντρωσης χρήματος ( σημερινοί τραπεζίτες - βιομήχανοι )
  • # Ικανότητα χειρισμού επιστημονικής γνώσης ( Επιστήμονες ) .
Σήμερα παρακμάζουν οι τραπεζίτες και ανατέλλουν οι Επιστήμονες . Γι' αυτό είναι εποχή κατάλληλη για επαναστάσεις .
Η Εντροπία και η Θεωρία Παιγνίων καθορίζουν ποιός θα είναι ο νικημένος σε μια σύγκρουση ( και τί ζημιές θα πάθει ) . Η Εντροπία καθόρισε οτι οι Ρωμαίοι θα νικήσουν τον Αννίβα και οτι οι Τούρκοι θα νικήσουν το Βυζάντιο .

Το πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος , τί φάσεις θα περάσει , τί μάχες θα γίνουν , αυτά καθορίζονται απο τους νόμους των χαοτικών φαινομένων . Ένας χαρισματικός ηγέτης που γεννήθηκε ή δεν γεννήθηκε την κατάλληλη στιγμή , ένας ηγέτης που πέθανε ή δεν πέθανε απο ατύχημα στην διάρκεια του πολέμου , ένας αγγελιοφόρος που έφθασε ή δεν έφθασε την κατάλληλη στιγμή , ένας άνεμος που φύσηξε ή δεν φύσηξε την κατάλληλη στιγμή , μια επιστημονική ανακάλυψη που έγινε ή δεν έγινε την κατάλληλη στιγμή ...
Όλα αυτά θα καθορίσουν μόνο την διάρκεια του πολέμου και το πόσες απώλειες θα έχει ο νικητής .
Αν η διαφορά εντροπίας είναι πολύ μεγάλη , συνήθη τυχαία γεγονότα δεν μπορούν να κάνουν τον παρηκμασμένο να νικήσει . Θα χρειαστεί μια άκρως απίθανη αλληλουχία γεγονότων για να νικήσει το Βυζάντιο τους Τούρκους !
Συμπέρασμα : Εάν ο Θαλής , ο Πυθαγόρας , ο Δημόκριτος , ο Πλάτων , ο Αριστοτέλης , ο Επίκουρος δεν έχουν πλέον πνευματικούς απογόνους τότε θα υλοποιηθούν όλα όσα λέει ο πνευματικός απόγονος του Αβραάμ !!!
****************************************

pitago99@gmail.com

Αρχική σελίδα : http://lofos.info/pythas/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου